Yurt

Çin, tehlike altındaki yaban hayatına yönelik korumayı artıracak

BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- İdareden yapılan açıklamada, aralarında Sibirya kaplanlarının bulunduğu türü kritik düzeyde tehlike altındaki 48 yaban hayvanı türü ile Abies besha...

Abone Ol

BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- İdareden yapılan açıklamada, aralarında Sibirya kaplanlarının bulunduğu türü kritik düzeyde tehlike altındaki 48 yaban hayvanı türü ile Abies beshanzuensis gibi oldukça küçük popülasyonların da olduğu 50 vahşi bitki türünün korunması için acil önlemlerin alınacağı belirtildi.

Ülkede bu dönem boyunca önemli yaşam alanlarının toplam büyüklüğünde yüzde 10'luk bir artış sağlanması, nadir ve nesli tükenmekte olan vahşi hayvanlar için bir üreme üssü ile gen bankası oluşturulması ve düşük nüfuslu bitkilerin doğal alanları dışında korunmaya başlanması için çaba gösterilecek.

Çin, son yıllar yaban hayvanları ile yaşam alanlarını korumak ve yabani bitkilerin doğal ortamlarında ve dışında muhafazasını artırmak yönünde tutarlı çabalar gösteriyor. Yabani dev pandaların sayısı son 40 yılda 1.114'ten 1.864'e yükseldi ve 1985'te 180 olan Asya fillerinin sayısı an itibarıyla yaklaşık 300 oldu.

Vahşi Hainan şebeklerinin sayısı da 1980'da iki grup halinde 10'dan azken beş grup halinde 35'e çıktı. Perşembe günü, dünyadaki yabani bitkiler ve yaban hayvanlarına dair farkındalık yaratmak ve yaban hayatını kutlamak için belirlenen Dünya Yaban Hayatı Günü idi.