Yaşam

Çin, tayfunun vurduğu Filipinler'e yardım gönderdi

MANİLA, 22 Aralık (Xinhua) Filipinler emniyet yetkililerinin Pazartesi günü verdiği bilgiye göre, Rai Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 375'e yükseldi, 56 kişi ise hala kayıp...

Abone Ol

MANİLA, 22 Aralık (Xinhua) Filipinler emniyet yetkililerinin Pazartesi günü verdiği bilgiye göre, Rai Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 375'e yükseldi, 56 kişi ise hala kayıp. Çin'in Filipinler Büyükelçisi Huang Xilian, ülkesinin gönderdiği yardım malzemelerinin Filipinler'in tayfundan etkilenen orta ve güney bölgelerine doğru yola çıktığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Huang "Kalplerimiz, büyük kayıplara ve hasara neden olan Rai Tayfunu'nun mağdur ettiği Filipinli ailelerle birlikte" ifadelerini kullandı.

Huang, felaketin ardından Manila'daki Çin Büyükelçiliği'nin ilk etapta hızla yaklaşık 8 milyon peso (160 bin 394 ABD doları) değerinde, 20 bin gıda paketi hazırladığını belirtti. Her pakette 5 kilo pirinç, 10 adet konserve ve 10 adet erişte paketi bulunuyor. Huang, "Ülkedeki Filipinler vatandaşı Çinlilerin yardımıyla, bu yardım malzemeleri Cebu, Leyte, Negros Occidental, Bohol, Cagayan de Oro, Surigao ve Negros Oriental'e doğru yola çıktı" dedi.