Dünya

Çin Tarım Bakanlığı: Çin, tohum endüstrisinin modernizasyonunda emin adımlarla ilerliyor

Çin Tarım ve Köyişleri Bakan Yardımcısı Zhang Taolin, ülkenin son yıllarda tohum endüstrisinin modernizasyonunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi. Zhang, kısa süre...

Abone Ol

Çin Tarım ve Köyişleri Bakan Yardımcısı Zhang Taolin, ülkenin son yıllarda tohum endüstrisinin modernizasyonunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Zhang, kısa süre önce yapılan bir çalışma toplantısında, iyileştirilmiş mahsul çeşitlerinin piyasa payının yüzde 96'yı aştığını belirtti. Bakan Yardımcısı, bu çeşitlerin ülkede art arda gelen bereketli hasatlar ve yeterli tarım ürünü tedarikinin sağlanmasında önemli rol oynadığını ifade etti. Zhang, bu arada ülkede bağımsız olarak yetiştirilen mahsul çeşitlerinin, toplam ekim alanının yüzde 95'inden fazlasını kapladığını belirtti.

Tarımsal faaliyetlerinde gıda güvenliğine birinci derecede öncelik veren Çin, tahıl konusunda kendine yeterliliğini artırmak için de çaba gösterdi. Daha önceki bir basın toplantısında açıklanan veriler, Çin'in, ülkenin başlıca iki tahıl ürünü olan pirinç ve buğday üretiminde tamamen kendine yeterli olduğunu gösterdi.