Havadan çekilen fotoğraf, Çin'in orta kesiminde yer alan Hunan eyaletinde bulunan Taoyuan ilçesine bağlı Daping köyündeki tarlalarda tarım arazilerini düzenleyen bir tarım aracını gösteriyor, 17 Şubat 2022. (Fotoğraf: Chen Sihan/Xinhua)

BEİJİNG, 12 Mart (Xinhua) -- Çin Maliye Bakanlığı'nın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, tarım malzemelerinin yükselen maliyetlerinin yükünü çeken bireysel çiftçiler, aile çiftlikleri, çiftçi kooperatiferi, tarım işletmeleri ve ilgili kuruluşlar da dahil olmak üzere tahıl üreticilerine tek seferlik sübvansiyon tahsis edilecek.

Şiddetli yağışlar nedeniyle Budapeşte'de Tuna Nehri taştı Şiddetli yağışlar nedeniyle Budapeşte'de Tuna Nehri taştı

Fonların gözetiminin güçlendirilmesi için ilgili departmanlarla birlikte çalışılacak ve çiftçilerin gelirinin dengelenmesi amacıyla tahıl yetiştiricilerine sübvansiyonun erken dağıtılması için yerel yönetimlere rehberlik edilecek.
Çin, Haziran 2021'de tarım malzemelerindeki fyat artışlarının etkisini azaltmak ve çiftçilerin tahıl ekimi konusundaki isteğini korumalarını sağlamak amacıyla tahıl çiftçilerine tek seferlik 20 milyar yuanlık sübvansiyon tahsis etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI