Çin, ülkenin aşıları uygulamasını kolaylaştırmak için Sri Lanka Sağlık Bakanlığı'na şırınga da bağışladı. Açıklamaya göre, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa da pandeminin başlamasından bu yana yaptığı kesintisiz yardım için Çin'e içten teşekkürlerini sundu ve ayrıca Çin'i; tarım, balıkçılık, turizm, yenilenebilir enerji dahil pek çok alanda ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinin kalkınması için daha fazla yardıma davet etti.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Açıklamada, bu bağışın; Sri Lanka'da daha fazla hayat kurtarılmasına büyük yardımı olacağı, ülke çapında aşılama kampanyasına güçlü bir destek sağlayacağı, ekonomik ve sosyal normalleşmenin daha erken başlamasına ciddi katkı sağlayacağı belirtildi.

Sri Lanka'yı aşılama hızında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğu için tebrik eden Çin'in Sri Lanka Büyükelçisi Qi Zhenhong, Sri Jayewardenepura Üniversitesi tarafından yürütülen, Sinopharm Kovid-19 aşısının Delta varyantına karşı yüksek etkinliğine dair ikna edici bilimsel araştırmaya da övgüde bulundu. Sri Lanka'da şu ana kadar, 6 milyondan fazla kişi aşılandı. Aşılamada ağırlıklı olarak Sinopharm aşısı kullanıldı.

Editör: İRFAN KARSLI