Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi

NEW YORK, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Slovenya vatandaşlarına Çin'e vizesiz giriş hakkı tanımaya karar verdiklerini söyledi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, "Slovenya tarafına Çin hükümetinin Slovenya vatandaşlarına vizesiz giriş hakkı tanımaya karar verdiğini bildirmekten heyecan duyuyorum" dedi. Bu adımın hem Slovenya hem de Çin halkı için "iyi bir haber" olduğunu söyleyen Wang, bunun iki ülke arasındaki dostane etkileşimi güçlü şekilde teşvik edip aralarındaki dostluk ve karşılıklı güveni artıracağını ifade etti.

Wang, söz konusu açıklamayı Çarşamba günü New York'ta Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon ile gerçekleştirdiği görüme sırasında yaptı. Fajon ise Çin'in vizesiz giriş kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu uygulamanın iki halk arasındaki etkileşimi ve iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini kolaylaştıracak "önemli bir olumlu adım" olduğunu vurguladı. Ukrayna krizi ve Gazze'deki çatışma konusunda da görüş alışverişinde bulunan ikili, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu meselelerin siyasi yollardan çözüme kavuşturulmasındaki sorumlulukları yerine getirmesi ve üzerine düşen rolü oynaması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Kaynak: rss