Yurt

Çin, sivil havacılık sektörünün daha da toparlanmasını teşvik edecek

BEİJİNG, 23 Kasım (Xinhua) -- Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) yaptığı açıklamada, kurumun Kovid-19'un engellenmesi ve k...

Abone Ol

BEİJİNG, 23 Kasım (Xinhua) --

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) yaptığı açıklamada, kurumun Kovid-19'un engellenmesi ve kontrolü ile sektörün güvenli işleyişi konularına odaklanarak, sektörün sürdürülebilir ve istikrarlı şekilde toparlanmasını hızlandırmak için çabalayacağını bildirdi. Sivil havacılık yetkilileri, güvenli işletim, pandeminin önlenmesi ve kontrolü, pazar potansiyellerinin araştırılması, kaynak tahsisinin verimliliğinin artırılması, operasyon destek kapasiteleri ve benzeri öncelikli görevlerin yerine getirilmesini sağlayacak politikaları ve bunları destekleyecek tedbirleri belirleyecek.

Çin sivil havacılık sektörü, yolcu seyahatlerinde 15 yıldır dünyanın en büyük ikinci sektörü olmaya devam ediyor. Çin, ülkenin ekonomik alandaki dayanıklılığı ve etkin pandemi kontrolü sayesinde, Kovid-19'un olumsuz etkisinden toparlanma konusunda dünya sivil havacılık sektörüne öncülük ediyor. Sektörün 'toplam hava taşımacılığı cirosu', 'yolcu' ve 'yük hacmi' gibi önemli göstergeleri, Ekim ayı sonu itibariyle, CAAC tarafından belirlenen yıllık hedefe sırasıyla yüzde 69,9, yüzde 66,4 ve yüzde 80,5 oranında ulaştı. Çin sivil havacılık sektörü, büyük ölçüde istikrarlı bir performans göstermesine rağmen, Kovid-19'un yurtiçi ve yurtdışındaki etkilerinden dolayı önemli ekonomik dalgalanmalara maruz kaldı.

CAAC, sektörün devam eden toparlanma sürecinin hala güçlüklerle karşılaştığını belirtti. CAAC, sektörün canlılığını daha da artırmak için, havayolu güzergahları, havalimanları ve diğer sektör işletmecilerini müşterilerin çeşitli taleplerini karşılamak üzere farklılaştırılmış ve kişiye özel hizmet ürünleri sunmaya teşvik etti. CAAC'ye göre, kurum, kaynak tahsisinin verimliliğini artırmak için hava yolları, uçuşlar, havalimanları ve kilit personeli içeren kaynaklara ilişkin politikalar da belirleyecek.