Dünya

Çin, sınıflardaki fiziksel cezaları önlemek için kurallar koydu

Çin'deki eğitim yetkilileri, yakın bir zaman önce okullardaki fiziksel cezaları yasaklayan kurallar yayımladı. Eğitim Bakanlığı tarafından konan kurallara göre eğitimcilerin,...

Abone Ol

Çin'deki eğitim yetkilileri, yakın bir zaman önce okullardaki fiziksel cezaları yasaklayan kurallar yayımladı. Eğitim Bakanlığı tarafından konan kurallara göre eğitimcilerin, öğrencilerini disiplin altına alırken fiziksel cezayı, sözlü istismarı, bireysel ihlaller için toplu cezayı ve öğrencilerin fiziki ya da psikolojik sağlığına zarar verecek diğer metotları kapsayan şekilde uygunsuz yaklaşımlarda bulunmaları yasaklandı.

Kurallar, eğitimcilerin disiplin cezalarını hangi koşullar altında uygulayabileceğinin yanı sıra cezaların kapsamını da netleştirdi. Kurallar, ufak kabahatler işleyen öğrencilere sadece özeleştiri metinleri yazmak ya da sınıf görevlerinde rol almak gibi cezalar verilebileceğini belirtirken, daha ciddi ihlallerin ise okulun disiplin politikalarına uygun eğitimi de kapsayan yaklaşımlarla cezalandırılabileceğini söylüyor.

Bakanlık, halkın konuyla ilgili görüşlerini almak için geçen yıl bir dizi taslak kural yayımlamıştı. Okullara ilişkin tartışmalı disiplin olaylarının artmasıyla birlikte, Çin'de okullardaki disiplin önlemlerinin netleştirilmesi ve tanımların daha net yapılması yönündeki çağrılar daha da güçlenmişti.