BEİJİNG, 18 Nisan (Xinhua) -- Huang, her iki ekibin de yörüngede altı ay kalacağını ve kesintisiz insanlı programı gerçekleştirmek için ilk kez yörüngede dönüşümlü olarak çalışacaklarını söyledi. Toplam altı astronottan oluşan iki ekip, beş ila 10 gün boyunca yörüngede birlikte yaşayacak. Shenzhou-14 ekibi, uzay istasyonunun montajını ve inşasını tamamlamak için yer kontrolü ile işbirliği yapacak ve onu aşamalı olarak tek modüllü bir uzay istasyonundan üç modüllü bir kombinasyona doğru geliştirecek. Shenzhou-14 ekibinin Wentian ve Mengtian laboratuvar modüllerine gireceğini belirten Huang, astronotların ayrıca iki modüllü kompleks, üç modüllü kompleks, istasyonun büyük ve küçük mekanik kolları ve laboratuvar modüllerinde hava kilidi kabininin çıkış fonksiyonu üzerinde testler yapmak için yer kontrolü ile işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Astronotlar hava kilidi kabinini ilk kez araç dışı faaliyetleri gerçekleştirmek için de kullanacaklar. Shenzhou-15 ekibinin modüllerin içindeki yükleri toplama, test etme ve onarma ve araç dışı yükleri monte etmek için mekanik kolları kontrol etmek gibi birkaç araç dışı faaliyet gerçekleştireceğini kaydeden Huang, astronotların ayrıca üç modül ve üç uzay aracından oluşan en büyük kompleksi çalıştıracaklarını, yöneteceklerini ve bakımını yapacaklarını belirtti. İki ekip, bilimin popüler hale getirilmesi ve diğer kamu faaliyetlerini üstlenecek, yörünge içi bilimsel araştırma deneyleri ve mühendislik teknolojisi testleri ile uçuş görevi verilerini toplayacak. Huang, astronotların ayrıca yörünge içi sağlık takibi, koruyucu egzersizler, yörünge içi eğitim ve tatbikatlar, istasyon platformu denetimleri ve testleri, ekipman bakımı ve istasyon ve malzeme yönetimi uygulayacaklarını kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay