CMSA Müdür Yardımcısı Lin Xiqiang, fırlatma merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında, uzay gemisiyle Çin'in uzay istasyonunun inşası için Zhai Zhigang, Wang Yaping ve Ye Guangfu isimli üç astronotun uzaya gönderileceğini söyledi.

Astronotlar, yaklaşık altı ay boyunca uzayda kalacaklar. Bu, Çinli astronotlar için şimdiye kadarki en uzun süre. Uzay gemisi yörüngeye girdikten sonra, yörünge içi uzay istasyonu çekirdek modülü Tianhe'nin radyal portu ile hızlı bir otomatik buluşma ve kenetlenme gerçekleştirerek çekirdek modül ve kargo araçları Tianzhou-2 ve Tianzhou-3 ile bir kompleks oluşturacak.

Lin, Shenzhou-13'teki astronotların altı ay boyunca çekirdek modülde konuşlandırılacağını ve Dünya ile aynı zaman döngüsünde çalışacağını ve yaşayacağını söyledi. Lin, fırlatmanın itici yakıtla doldurulmakta olan bir Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketi ile gerçekleştirileceğini belirtti.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Editör: İRFAN KARSLI