Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

BEİJİNG, 26 Temmuz (Xinhua) -- Çin Seddi'nin kültürel mirasının araştırılması, toplanması ve korunmasını daha da teşvik etmek isteyen Çin Seddi Müzesi, Salı günü yurtiçi ve yurtdışından kültürel kalıntılar aramaya başladı. Kültürel kalıntılar arasında Çin tarihinin çeşitli dönemlerinde Çin Seddi'nin inşasını ve gelişimini yansıtan objeler, fotoğraflar, belgeler ve inşaat aletleri yer alıyor.

Müze ayrıca Çin Seddi ile ilgili önemli olayları, önemli kişileri ve önemli eserleri belgeleyen fiziksel kanıtların yanı sıra çeşitli türlerde ilgili yayınlar da arıyor. "Çin Seddi, Çin medeniyetinin bir simgesidir" diyen Beijing'in Yanqing Bölgesi Başkan Yardımcısı Ren Jianghao, Çin Seddi'nin tüm tarihini ve kültürünü sergilemek için müzenin kültürel kalıntı koleksiyonunu daha da zenginleştirmesi gerektiğini ifade etti. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Badaling Çin Seddi'nin manzaralı bölgesinde yer alan müze, yenileme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında 2022'nin Nisan ayından bu yana kapalı tutuluyor. Yenileme projesi yaklaşık 27.000 metrekarelik bir arazi alanını ve yaklaşık 16.000 metrekarelik bir inşaat alanını kapsıyor. 1994 yılında açılan müze, o tarihten bu yana yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 10 milyon ziyaretçi ağırladı.

Editör: Şeymanur Erbay