Politika

Çin Savunma Bakanı, Rus mevkidaşı ile görüntülü görüşme yaptı

BEİJİNG, 24 Kasım (Xinhua) -- Çin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, her iki bakanın da yeni bir dönem için Çin- Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon orta...

Abone Ol

BEİJİNG, 24 Kasım (Xinhua) -- Çin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, her iki bakanın da yeni bir dönem için Çin- Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının, iki devlet başkanının rehberliğinde üst düzey bir gelişme gerçekleştirdiği konusunda hemfikir olduğu ifade edildi. Açıklamada, bu yıl Çin ve Rus ordularının çeşitli alanlarda işbirliğini derinleştirdiği, özellikle ortak tatbikat ve eğitim alanında yeni ilerlemeler kaydettiği belirtildi.

Açıklamaya göre bakanlar ayrıca, iki devlet başkanının vardığı önemli konsensüsü uygulamaya koymak, iki ordu arasındaki stratejik koordinasyonu geliştirmek, bölgesel ve uluslararası istikrara daha fazla katkı sağlamak ve iki ulusun temel çıkarlarını korumak için stratejik tatbikatlar ile ortak devriyeler gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmeyi sürdürmek konusunda anlaştı.