Politika

Çin-Rusya arasında mal ticareti, yılın ilk 10 ayında rekor seviyeye çıktı

BEİJİNG, 2 Aralık (Xinhua) -- Bakanlık Sözcüsü Shu Jueting, basına yaptığı açıklamada, Çin'in Rusya'daki doğrudan yatırımlarının bu dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre yüz...

Abone Ol

BEİJİNG, 2 Aralık (Xinhua) -- Bakanlık Sözcüsü Shu Jueting, basına yaptığı açıklamada, Çin'in Rusya'daki doğrudan yatırımlarının bu dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,1 arttığını vurguladı. Çin ve Rusya'nın uluslararası Ay araştırma istasyonuna ilişkin işbirliğine yönelik hükümetler arası bir anlaşma üzerinde aktif şekilde görüşmekte olduğunu belirten Shu, iki tarafın endüstri ve tedarik zincirlerine ilişkin işbirliğinin derinleştirilmesi, gelişmekte olan bölgelerde işbirliğinin ilerletilmesi ve çok taraflı işbirliğinin genel çapta güçlendirilmesi konularında ilerleme kaydettiğini belirtti.

Başbakan Li Keqiang ile Rus mevkidaşı Mihail Mişustin arasında video konferans ile düzenli şekilde yapılan toplantıların 26'ncısına değinen Shu, toplantının bu yeni dönemde Çin-Rusya arasında kapsamlı bir stratejik işbirliği ortaklığının kurulmasına yeni bir güç kazandırdığını ifade etti. Shu, iki tarafın hükümetler arası işbirliği mekanizmasını daha da canlandıracağını, ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişimini hızlandıracağını ve çeşitli alanlarda daha geniş ve derin bir ikili işbirliği seviyesini destekleyeceğini belirtti.