Çin Merkez Bankası'nın raporunda Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşmasının imzalanmasının Asya-Pasifik bölgesinde ticareti daha fazla geliştireceği ve dolaysıyla ticaret ve yatırım faaliyetlerinde RMB'nin kullanılması için daha fazla fırsat sunacağı kaydedildi. Rapora göre Çin, istikrarlı olarak gelişen RMB cinsinden emtia ticareti ödemelerine dayalı olarak, para biriminin sınır ötesi e-ticarette kullanımını artıracak.

Çin, RMB'nin uluslararası hale getirilmesi için ayrıca RMB cinsinden yatırım ve finansmana dair daha fazla seçenek araştıracak, diğer ülkelerle döviz ödemesi işbirliğini artıracak ve RMB ödeme ve kliring işlemlerinin altyapısını iyileştirecek. Rapordaki veriler, RMB'nin sınır ötesi kullanımının 2020 yılında ödemeler ve tahsilatlar dahil olmak üzere yıllık yüzde 44,3 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 28,39 trilyon yuana (yaklaşık 4,4 trilyon ABD doları) ulaştığını gösteriyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI