Yurt

Çin restore edilen UNESCO dünya mirası bölgesinin tamamını yeniden açtı

Deprem sonrasında üç yılı aşkın bir süredir restorasyonda olan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki bölgenin tamamının yeniden açılışı için bir tören düzenlendi. Bölgenin yönetim...

Abone Ol

Deprem sonrasında üç yılı aşkın bir süredir restorasyonda olan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki bölgenin tamamının yeniden açılışı için bir tören düzenlendi. Bölgenin yönetimi, Jiuzhaigou Ulusal Parkı olarak da bilinen bölgeyi Salı günü yaklaşık 7.200 turistin ziyaret ettiğini açıkladı.

8 Ağustos 2017'de meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki deprem bölgeyi sarsmış ve Jiuzhai Vadisi'nin bazı kısımlarında hasara yol açarak parkın kapanmasına neden olmuştu. Restorasyon çalışmaları Kasım 2017'de başlamıştı. Mart 2018'de manzaralı alanların bir kısmı turistlere yeniden açılmıştı. Eyaletin kültür ve turizm idaresi başkan yardımcısı Yan Sashuang, Jiuzhai Vadisi'nin manzara kalitesinin deprem öncesindeki haline getirildiğini ve bölgenin altyapısının iyileştirildiğini söyledi.

Jiuzhaigou ilçesine göre restorasyon 4,5 milyar yuana (yaklaşık 697,1 milyon ABD doları) mal oldu. Jiuzhai Vadisi'nde son üç yılda 270.000'den fazla ağaç dikildi ve 172 hektar ekolojik yaşam alanı onarıldı ve eski haline getirildi. Zarar gören dağlar ve bitkiler de hızla iyileştirildi. Bölgenin yönetimi, ekosistemin de etkin biçimde restore edildiğini kaydetti. Alman turist Guido Brettschneider, "Buraya her gelişimde manzaranın, yeryüzü şekillerinin, şelalelerin, ormanların ve gökyüzünün güzelliğine hayran kalıyorum" dedi.