Genel

Çin, pandemi nedeniyle soğuk zincir gıda ithalatı üzerindeki önlemleri artırıyor

BEİJİNG, 24 Ocak (Xinhua) Gümrük yetkilisi, ülkenin "ithal soğuk zincir gıdaları, tarımsal ürünleri ve yüksek riskli soğuk zincir olmayan konteyner mallarını sıkı bir şekilde...

Abone Ol

BEİJİNG, 24 Ocak (Xinhua) Gümrük yetkilisi, ülkenin "ithal soğuk zincir gıdaları, tarımsal ürünleri ve yüksek riskli soğuk zincir olmayan konteyner mallarını sıkı bir şekilde denetleyeceğini ve teste tabi tutacağını" ifade etti. Ni, bu açıklamaları, Çin Gümrük Genel İdaresi'nin bu yılki çalışmalarını tanıttığı toplantıdaki konuşmasında dile getirdi. Çin, kısa süre önce soğuk zincir ürünler ya da uluslararası postayla ilişkili yurtdışından gelen vakalar tespit etmişti. An itibarıyla dünya genelindeki yayılımı domine eden Omicron varyantı da ülke için artan bir tehdit oluşturdu.

Ni, Kovid-19 testi pozitif çıkan kargo şirketlerinin, ithalat faaliyetlerinin askıya alınmasını da içeren bir dizi kısıtlayıcı tedbirle karşı karşıya kalacağını belirtti. Gümrük idaresi geçen yıl soğuk zincir gıdalar ve çiftlik ürünleri arasında yaptığı rastgele denetimlerde Kovid-19 testi pozitif çıkan 550 örnek tespit etmişti. 884 şirketin ithalat iznini iptal eden ya da askıya alan gümrük idaresi, aynı zamanda 1,15 milyon ton malın önleyici dezenfeksiyon işlemine nezaret etti. Ni, Pazartesi günkü toplantıda ülkeye gelen uçakların ve diğer yüksek riskli ulaşım araçlarının dezenfeksiyonu ile hava ve gemi mürettebatı da dahil olmak üzere ilgili personelin kati şekilde karantinaya alınmasının önemine vurgu yaptı.