Xinhua

Çin Pamuk Birliği sürdürülebilir üretim standartlarını yayınladı

BEİJİNG, 16 Mart (Xinhua) -- Standartlar, pamuk ekiminde yönetim ve tarımsal kimyasalların kullanımı, ekolojik ve çevresel koruma, pamuk kalitesi ile tarımsal sürdürülebilir k...

Abone Ol

BEİJİNG, 16 Mart (Xinhua) -- Standartlar, pamuk ekiminde yönetim ve tarımsal kimyasalların kullanımı, ekolojik ve çevresel koruma, pamuk kalitesi ile tarımsal sürdürülebilir kalkınmayla ilgili diğer ana meselelere odaklanıyor. Çin, küresel olarak önemli bir pamuk üreticisi, tüketicisi ve tekstil ile kıyafet ihracatçısı. Birlikten yapılan açıklamada, standartların pamuk üreticilerinin sürdürülebilir üretim ve faaliyet yöntemlerini benimsemesi, yüksek kaliteli pamuk ürünlerine yönelik talebi karşılaması ve pamuk çiftçilerinin gelirini artırmasının amaçlandığı kaydedildi.

Birlik, standartların 1 Nisan'da yürürlüğe gireceğini ve Çin Sürdürülebilir Pamuk Kalkınma Programı'nın hayati bir parçasını oluşturacağını ifade etti. Grubun sitesinde yer alan bilgiye göre, 3 bin 200'den fazla üyesiyle ülkenin pazar payının yaklaşık yüzde 75'ini elinde tutan Çin Pamuk Birliği, kar amacı gütmeyen bir kurum.