Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli

BEİJİNG, 11 Temmuz (Xinhua) -- Ortak Kalkınma için Küresel Eylem Forumu'nun ilk üst düzey konferansı Pazartesi günü Beijing'de düzenlendi. Konferans, Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı'nın ev sahipliğinde "Küresel Kalkınma İnisiyatifi: Kalkınma Gündemini Yaymak ve Küresel Eylem Çağrısı" temasıyla düzenlendi. Küresel Kalkınma İnisiyatifi kapsamında kilit önemdeki sekiz işbirliği alanına odaklanan 800'den fazla katılımcı, Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanmasının nasıl hızlandırılabileceği ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir toplum inşasının teşviki konusunda müzakere ve görüş alışverişi gerçekleştirdi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, konferansa gönderdiği tebrik mesajında kalkınmanın insan toplumunun ezeli teması olduğunu ve daha iyi bir dünya inşa etmek için ortak kalkınmanın önemli bir yol olduğunu vurguladı. Xi, Çin'in gelişmekte olan en büyük ülke olarak kendi kalkınmasını her zaman insani gelişimin geniş bağlamı içinde konumlandırdığını ve kendi kalkınması yoluyla dünyanın kalkınması için yeni fırsatlar yarattığını ifade etti.
Xi, Çin'in küresel kalkınma işbirliği için kaynak girişini daha da artıracağını, Küresel Kalkınma İnisiyatifi'ni ilerletmek için uluslararası toplumla birlikte çalışacağını ve BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin hayata geçirilmesine ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir toplum inşasına yeni katkılar sağlayacağını belirtti. Xi'nin mesajı ve konferansta ele alınan konular, ortak kalkınmanın hızlandırılması yönünde uzlaşının artması ve çaba harcanması çağrısında bulunan katılımcılar arasında olumlu yankı uyandırdı.

Editör: Şeymanur Erbay