Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Ren, düzenlediği basın toplantısında, Çin'in CEEC'den yaptığı ithalatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44,7 oranında artarak 8,17 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ren'e göre Çin, gelecek beş yıl içinde CEEC'den 170 milyar dolarlık mal ithal etmeyi de planlıyor. Çin-CEEC ticaretinin, küresel daralmaya rağmen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 oranında artarak 103,45 milyar dolara çıktığını belirten Ren, ikili ticaretin 2012-2020 yıllarında yıllık ortalama yüzde 8 büyümeye devam ettiğini ifade etti.

İleriye dönük planlarını da aktaran Ren, Çin'in Çin-CEEC Fuarı ve Çin Uluslararası İthalat Fuarı gibi platformlar aracılığıyla ticaret dengesini destekleyerek ithalatı daha da artıracağını ifade etti. 2. Çin-CEEC Fuarı ve Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı, 8-11 Haziran tarihlerinde Zhejiang eyaletinin doğusundaki Ningbo kentinde düzenlenecek. 2 binden fazla ziyaretçi ile 6 binden fazla yerli alıcının fuara katılması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI