Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor

BEİJİNG, 20 Mart (Xinhua) -- Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Zheng Zhongwei, bazı aşılar için klinik öncesi çalışmaların tamamlandığını ve klinik deneme başvurularının sürdüğünü söyledi. "Araştırmalar, Omicron varyantının şu anki aşılardan tamamen kaçmadığını gösteriyor" diyen Zheng, tam aşılamanın Omicron varyantlarının sebep olduğu hastaneye yatış, ağır hastalık ve ölüm riskini azaltmada hala etkisi bulunduğunu kaydetti. Zheng Zhongwei, "Takviye aşı dozları, Omicron varyantının sebep olduğu yeni enfeksiyon riskini de etkili bir şekilde azaltabilir" dedi.

Zheng, şu anda Çin'in klinik deneylerde 29 aşısının olduğunu, 16 aşısının yurtdışı faz-III klinik deneylerinin yapıldığını söyledi. Çinli yetkili, yedi aşının koşullu pazarlama veya acil kullanım için onay aldığını ve ikisinin Dünya Sağlık Örgütü'nün acil kullanım listesine dahil edildiğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI