Çin, Salı günü oynanan Olimpiyat kadınlar basketbol açılış maçında Porto Riko'yu bozguna uğratarak 97-55 mağlup etti. Çin takımının baş antrenörü Xu Limin, "Maçtan önce iyi bir hazırlık yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıldır dünya çapında güçlü takımlara karşı oynamıyorduk. Bu oyun bize Olimpiyat'ı daha yakından tanıma fırsatı verdi ve çok şey öğrendik" dedi. İlk çeyrekte 9-2'lik bir seri yakalayan Çin 15 sayılık bir avantaj elde etti. Çin'in güçlü oyuncularından Li Yueru ilk yarıda 14 sayı kaydederek takımının devre arasına 53-26 önde gitmesini sağlarken, Çin boyalı alanı domine etti. İkinci yarıda da kontrolü bırakmayan Çin, farkı korumayı bilerek rahat bir galibiyet elde etti.

Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor
Çin kadın takımının Tokyo 2020'de C Grubu'nda Porto Riko'ya karşı oynadığı maçta Çin takımından Li Meng (sağdan ikinci) top sürüyor, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Meng Yongmin/Xinhua)

Çin 33 asist gerçekleştirdi ve ribauntlarda Porto Riko'yu 55-30 geride bıraktı. Boyalı alanda Çin 50 sayı yaparken Porto Riko 18'de kaldı. Li Yueru, 21 sayı ve 12 ribaunt ile Çin takımının liderliğini yaptı. Li Meng'den de 15 sayı geldi. Pan Zhenqi ve Han Xu ise 11'er sayı kaydetti. Porto Riko'da Pamela Rosado kendi takımının en skorer oyuncusu olarak 14 sayı yaptı, Jennifer O'Neill ise 13 sayı kaydetti. Porto Riko antrenörü Gerardo Batista Santiago, Li Yueru ve Çin takımı hakkında "Harika biri. Güçlü ve yetenekli. Çok hareketli. Çin harika bir takım ve bu oyunu iyi biliyorlar" diye konuştu. Cuma günü Çin, Avustralya ile Porto Riko ise Belçika ile karşılaşacak.

Editör: İRFAN KARSLI