Çin Milli Takım Teknik Direktörü Li Tie, Çarşamba günü yaptığı açıklamada milli takımın Dünya Kupası elemelerinde esnek bir yaklaşım takınıp rakiplerine karşı farklı taktikler benimseyeceğini söyledi. Çinli milliler, Çin'in Suzhou şehrinde 31 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında oynanacak olan A Grubu'nda kalan maçları için halihazırda Shanghai'da idman yapıyor. Çin, sırasıyla Maldivler, Filipinler, Guam ve Suriye ile karşılaşacak.

Çin erkek futbol milli takımı teknik direktörü Li Tie (Ortada) direktif veriyor, 22 Mart 2021. (Fotoğraf: Ding Ting/Xinhua)

Li rakiplerine karşı sabit bir ilk 11 ya da tek bir strateji hazırlamayacaklarını söyledi. Teknik Direktör Li, "Ben pratik birisiyim. Umarım futbolcularım farklı bir futbol oynayabilir ve çok daha fazla taktiksel esneklik sergileyebilir" dedi. Everton'un eski orta saha oyuncusu olan Li, "Belki ileride daha da fazla taktik değişikliği deneriz. Bu futbolcularımın kalitesi ve becerisi kadar, rakip olarak kimlerle karşılaşacağımıza da bağlı" diye konuştu.

Çin, şu anda beş takımdan oluşan 2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri A Grubu'nda oynadığı dört maçta yedi puan toplayarak ikinci sırada yer alıyor. Grup lideri Suriye ile ise arasında sekiz puan fark var. Türkiye ise Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile birlikte yer aldığı 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yedi puanla lider pozisyonda.

Çin'de kırmızı kart gören ikinci lig futbol takımının antrenörü hakemi tokatladı Çin'de kırmızı kart gören ikinci lig futbol takımının antrenörü hakemi tokatladı

Editör: İRFAN KARSLI