Dünya

Çin Milli Savunma Bakanlığı: Çin ve ABD orduları ortak seminer düzenleyecek.

Sözcü Wu Qian yapılan düzenli basın toplantısında, deniz güvenliği konularındaki istişarelerin de bu yılın sonuna kadar bir video konferans aracılığıyla gerçekleştirileceğini...

Abone Ol

Sözcü Wu Qian yapılan düzenli basın toplantısında, deniz güvenliği konularındaki istişarelerin de bu yılın sonuna kadar bir video konferans aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

İki ülke arasındaki ikili askeri ilişkinin, Çin-ABD ilişkilerinin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Wu, istikrarlı bir ikili askeri ilişkiyi sürdürmenin her iki tarafın çıkarlarıyla uyumlu olduğunu ve ortak çaba gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

Wu, Çin tarafının, gerginlik ve çatışmadan kaçınmanın yanı sıra karşılıklı saygı ve kazan-kazan işbirliği ilkesini sürdürürken Çin-ABD ilişkilerinin eşgüdümlü, işbirliğine dayalı ve istikrarlı bir şekilde gelişimini ilerletmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Wu ayrıca ABD tarafının, husumetlerin azaltılması, provokasyonlardan kaçınılması, iletişimin güçlendirilmesi, risklerin yönetilmesi ve kontrol altına alınmasında Çin ile birlikte çalışırken, ikili askeri ilişkilerin istikrarlı gelişimi için yapıcı rol oynayacağını umduklarını belirtti.