Çin'in finansal sisteminin 2020'den bu yana gösterdiği istikrarın değerlendirildiği raporda, ülkenin makro kaldıraç oranında devam eden hızlı büyümenin etkin şekilde kontrol altına alındığı, çeşitli yüksek riskli kurumların sistemli bir şekilde işlem gördüğü ve gölge bankacılığa ilişkin risklerin azaltıldığına işaret edildi. Raporda, bu dönemde finansal düzenin kapsamlı şekilde onarıldığı belirtildi.

Yatırımcıların doğrudan borçlulara borç vermek için bankalar gibi geleneksel borç verenlerden kaçındığı sektördeki düzenleyici kısıtlamaların sonucu olarak, denkler arası (P2P) borç verenlerin işletmeleri kapatıldı. Yasadışı fon toplama, sınır ötesi kumar, yeraltı bankaları ve diğer yasadışı finansal faaliyetler engellendi.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Rapora göre, büyük finans teknolojisi şirketlerinin düzenlemeleri güçlendirilirken, özel sermaye fonları ve finansal varlıklar alım satım platformlarıyla ilgili risklerin önlenmesinde ilerleme kaydedildi. Raporda, riskleri etkisiz hale getirme ve kredi risklerini azaltmanın yanı sıra hisse senedi, tahvil ve döviz piyasalarının istikrarlı bir şekilde işlemesini sağlama ve dış risklerin etkisini önleme amacıyla küçük ve orta büyüklükteki finans kurumlarındaki reformları ilerletmek için somut olarak çaba gösterilmesi gerektiği de ifade edildi.

Editör: İRFAN KARSLI