Spor

Çin masa tenisi tek kadınlar Olimpiyat şampiyonluğunu garantiledi

Masa tenisi tek kadınlarda Çinli genç oyuncu Sun Yingsha, Perşembe günü Japon Mima Ito karşısında gücünü kanıtlayarak 4-0 kazandığı maçın ardından, kendisi gibi Çinli olan rak...

Abone Ol

Masa tenisi tek kadınlarda Çinli genç oyuncu Sun Yingsha, Perşembe günü Japon Mima Ito karşısında gücünü kanıtlayarak 4-0 kazandığı maçın ardından, kendisi gibi Çinli olan rakibi Chen Meng ile final oynama hakkı kazandı. 20 yaşındaki Sun, ikinci sette biraz tökezledi. Daha sonra yaptığı açıklamada kolayca aldığı ilk setin ardından dikkatinin dağıldığını kabul etti. Ancak rakibini 11-3, 11-9, 11-6 ve 11-4'lük setlerle mağlup etti. Sun, "Böyle bir skorla kazanmayı beklemiyordum" dedi. "Ito'nun kondisyonu iyiydi. Oyunumu ona göre ayarladım. İlk setten itibaren her sayı için tüm gücümü verdim." Sun, dört basit hata yaparak 4-0 ve 9-3 geri düştükten sonra verdiği mücadele ile 11-9 kazandığı ikinci setin bir dönüm noktası olduğunu söyledi. "Bu benim yaptığım hazırlığın bir parçası. Ne kadar geride kalırsam kalayım ya da ne kadar önde gidersem gideyim, pes etmezsem farkı kapatabilirim" diye konuştu.

Japonya'dan Ito Mima, Sun Yingsha'ya yenildiği masa tenisi tek kadınlar yarı finalinde görünüyor, 29 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Lui Siu Wai/Xinhua)

Kendisi de 20 yaşında olan Ito, Sun ile arasındaki farkı kabul etti. "Benim oyunum da fena değildi, ancak sonuçlar aramızda büyük fark olduğunu gösterdi. Uçurum gibi bir klas farkı var" diyen Ito Pazartesi günü Jun Mizutani ile birlikte masa tenisi karma çiftler şampiyonu olarak Japonya'ya masa tenisinde ilk olimpiyat altınını kazandırmıştı. Sun da kendisinden sadece birkaç gün büyük olan Ito için "Olağanüstü biri, şimdiden bir Olimpiyat şampiyonu" diye konuştu. Gençlik Olimpiyatları ve Asya şampiyonluğu bulunan Sun, "Dünya şampiyonalarında, dünya kupalarında ve şimdi de Olimpiyatlarda birbirimize karşı oynadık. Aramızdaki mücadelelerden gerçekten zevk alıyorum, birbirimizin mücadele ruhunu ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu. Perşembe sabahı erken saatlerde de, Sun'un vatandaşı ve dünyanın 1 numarası Chen Meng, Singapurlu Yu Mengyu'yu 11-6, 11-8, 11-7 ve 11-6'lık setlerle yenerek finale yükseldi.