Spor

Çin masa tenisi kadınlar takımı, Olimpiyatlarda arka arkaya dördüncü altın madalyayı kazandı

Dördüncü Olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan Çin, masa tenisi takım branşının Olimpiyatlara dahil edildiği 2008 Beijing Olimpiyatları'ndan bu yana bu dalda Olimpiyat şampiyonluğu...

Abone Ol

Dördüncü Olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan Çin, masa tenisi takım branşının Olimpiyatlara dahil edildiği 2008 Beijing Olimpiyatları'ndan bu yana bu dalda Olimpiyat şampiyonluğu unvanını başka hiçbir ülkeye kaptırmadı. İlk seti kaybettikten sonra geriden gelen Chen Meng ve Wang Manyu, Kasumi Ishikawa ve Miu Hirano'yu 9-11, 11-6, 11-8 ve 11-7'lik setlerle geçti.

Sun Yingsha, ev sahibi ülkenin sporcusu Mima Ito'yu 11-8, 11-5, 3-11 ve 11-3'lük setlerle bir kez daha mağlup etmeyi başardı. İki sporcu, masa tenisi tek kadınlar yarı finalinde de karşılaşmıştı. Wang da Hirano'ya karşı oynadığı maçı 11-5, 11-9 ve 11-3'lük setlerle kazanarak Çin'e takım maçlarında şampiyonluğu kazandırdı. Perşembe günü daha erken saatte oynanan üçüncülük maçında ise Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Almanya'yı 3-1 yenerek bronz madalya almıştı.