Planda, 14. Beş Yıllık Kalkınma Planı (2021-2025) sırasında Çin'in uluslararası alanda rekabet eden bir dizi etkili lojistik firmasıyla modern bir lojistik sistemi kurmaya çalışacağı kaydedildi. Plan uyarınca, teslimatlardaki verimin artırılmasını kolaylaştırmak için büyük verinin, 5G teknolojisinin ve yapay zekanın lojistik sisteminde uygulanması desteklenecek. Planda, yeşil bir lojistik sistemi yaratmak için bu dönemde geri dönüştürülebilir paketleme malzemelerinin ve enerji tasarruflu ulaştırma ekipmanlarının kullanımını artırma yönünde de çaba gösterileceği kaydedildi.

Çin, plandaki hedeflere göre bir dizi ulusal soğuk zincir lojistik üssü kurmayı ve 2021 ila 2025 seneleri arasında soğuk zincir lojistiği alanındaki kalkınmayı hızlandırmak için dağıtım sisteminin tamamını kapsayan bir süreç geliştirmeyi planlıyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Plan, ticari faaliyetler ve uluslararası ticarete dair lojistiğin yüksek kaliteli kalkınmasının, dayanak noktası ülke içindeki pazar olan ve iç ile dış pazarların birbirini desteklemesine imkan sağlayan "ikili dolaşım" isimli yeni kalkınma modeline de katkıda bulunacağının da altını çizdi.

Editör: İRFAN KARSLI