Yurt

Çin-Laos demiryolu Cuma günü faaliyete başlayacak

BEİJİNG, 2 Aralık (Xinhua) -- Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Laos'un kendisini karayla çevrili bir ülkeden kara bağlantılı bir merkeze dönüştürme stratejisi aras...

Abone Ol

BEİJİNG, 2 Aralık (Xinhua) -- Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Laos'un kendisini karayla çevrili bir ülkeden kara bağlantılı bir merkeze dönüştürme stratejisi arasında bir kenetlenme projesi demiryolu, bin 35 kilometre uzunluğunda. Çin'in teknik gerekliliklerine tamamen uyan demiryolu, iki aşamadan oluşuyor. Laos'ta bulunan ve sınır kasabası Boten ile Vientiane arasında uzanan bölümün inşaatı Aralık 2016'da başladı. Demiryolunun Çin'de kalan Yuxi kenti ile sınır kasabası Mohan arasındaki bölümünün başlangıç tarihi ise Aralık 2015'ti.

Güzergah üzerinde çalışan ve azami işletme hızı saatte 160 kilometre olan tren, yolcuları Kunming kentinden alıp gümrükteki işlemler de dahil olmak üzere yaklaşık 10 saatte Vientiane'ye ulaştıracak. Çin Devlet Demiryolları Grubu Sözcüsü, Çin-Laos demiryolu operasyonlarının ikili ekonomik, sosyal ve kültürel alışverişler için büyük önem taşıdığını ve Çin-Laos Ekonomik Koridoru'nun inşasını hızlandırmasının beklendiğini kaydetti.