2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

CHANGCHUN, 27 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin eyaletinin merkezi Changchun'da Pazar günü sona eren 14. Çin-Kuzeydoğu Asya Fuarı'nda 84,48 milyar yuan (yaklaşık 11,59 milyar ABD doları) değerinde yatırım anlaşmaları imzalandı. 14. Çin-Kuzeydoğu Asya Fuarı İcra Komitesi Müdür Yardımcısı Lyu Haiqiang, beş gün süren fuar boyunca toplam 99 projenin imzalandığını ve proje yatırım ölçeğinde yeni bir rekor kırıldığını söyledi.

Lyu, bu girişimlerin yeni enerji, modern tarım, ekipman imalatı, ilaç, sağlık ve modern hizmetler de dahil olmak üzere çok çeşitli sektörleri kapsadığını söyledi. "Gelecek için İşbirliği İçinde Kuzeydoğu Asya'nın Ortak Gelişimi" temalı fuar, 123 ülke ve bölgeden 20.000'den fazla iş insanının fiili katılımına sahne oldu. Buna ek olarak, çevrimiçi bir sergi platformu da dünyanın en dinamik bölgelerinden biri olan Kuzeydoğu Asya'da işbirliği fırsatları arayan 1.840'tan fazla katılımcının ilgisini çekti. Çin-Kuzeydoğu Asya Fuarı, Çin ile komşu ülkeleri ve hatta ötesi arasında fikir birliği oluşturmak ve ekonomik ile ticari işbirliğini geliştirmek için önemli bir platform haline geldi. İlki 2005 yılından düzenlenen ve şimdiye kadar 14 kez düzenlenen Çin-Kuzeydoğu Asya Fuarı, toplam yatırım değeri 2 trilyon yuanı aşan 3.000'den fazla işbirliği projesinin imzalanmasına tanıklık etti.

Editör: Şeymanur Erbay