Yurt

Çin, kum fırtınaları nedeniyle sarı alarm ilan etti

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Pazartesi gününden başlayarak Salı günü 08:00'a kadar soğuk cephe ve şiddetli rüzgarların etkisiyle bazı bölgelerde havada uçuşan kum ve toz ta...

Abone Ol

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Pazartesi gününden başlayarak Salı günü 08:00'a kadar soğuk cephe ve şiddetli rüzgarların etkisiyle bazı bölgelerde havada uçuşan kum ve toz tanelerinin oluşmasının beklendiğini bildirdi; bu durumun Xinjiang, İç Moğolistan, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Gansu, Ningxia, Shaanxi, Shanxi, Hebei, Beijing ve Tianjin'in bazı bölgelerinde etkili olmasının beklendiğini açıkladı. Meteoroloji merkezi; İç Moğolistan, Ningxia, Shaanxi ve Shanxi'deki bazı bölgeleri ise güçlü kum fırtınalarının vuracağını belirtti.

Çin'in başkenti Beijing'de maskelerini takmış insanlar toz bulutu içinde yürüyor, 15 Mart 2021. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, halka şiddetli rüzgar ve kum fırtınalarına karşı önlem alma tavsiyesinde bulundu, sürücüleri görüş mesafesinin düşmesine hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Çin'de kum fırtınalarına karşı her biri farklı bir renkle kodlanan dört kademeli bir hava durumu uyarı sistemi bulunuyor. Kırmızı en şiddetli uyarı için kullanılırken onu sırasıyla turuncu, sarı ve mavi izliyor.