Sağlık

Çin, kuantum bilimi alanında ilk doktora programını onayladı

HEFEİ, 29 Kasım (Xinhua) Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de bulunan USTC, bu hamlenin kuantum bilimi ve teknolojisi alanında gelişimi teşvik etmesi ve bu s...

Abone Ol

HEFEİ, 29 Kasım (Xinhua) Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de bulunan USTC, bu hamlenin kuantum bilimi ve teknolojisi alanında gelişimi teşvik etmesi ve bu sınır sektöründeki yenilikçilerin nitelik ve niceliğini artırmasının beklendiğini ifade etti. Kuantum bilimi ve teknolojisi son yıllarda hızla gelişerek bilim, teknoloji ve endüstriyel dönüşümde yeni öncü haline geldi. 1990'ların başından beri kuantum bilgi bilimi üzerine çalışmalar yürüten USTC, bu kapsamda kuantum alanında yeni yeteneklerin yetiştirilmesine destek sunan araştırma merkezleri kurdu.

Son yıllarda Çin, dünyanın ilk kuantum uydusu, Beijing ve Shanghai arasında 2.000 km'lik kuantum iletişim hattı ve dünyanın ilk optik kuantum bilgisayar prototipi de dahil olmak üzere kuantum teknolojisinde çeşitli atılımlara imza attı. Çin'in kuantum teknolojisi için bir merkez olan Hefei şehri, 20'den fazla kuantum teknolojisi kuruluşuna ev sahipliği yapıyor ve 2020 yılında 430 milyon yuana yakın (yaklaşık 67,3 milyon ABD doları) toplam çıktı değerine ulaştı.