Bildiriye göre kripto para madenciliğinde yüksek miktarda enerji harcanıyor, yüksek karbon emisyonu yapılıyor ve bu yöntemin ekonomiye katkısı oldukça sınırlı. Bildiride, Çin'in kripto para madenciliğinin tüm aşamalarına yönelik düzenlemeleri yoğunlaştıracağı ve yeni madencilik projelerini de katı şekilde yasaklayacağı belirtildi.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Ayrıca, yeni kripto para madenciliği projelerini yasaklamanın, hükümetin enerji tasarrufu konusundaki performansını değerlendirmede bir kriter olarak kabul edileceği ve bu tarz aktivitelerin "ortadan kaldırılacaklar" arasında değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Kripto para madenciliğinin blok zincir, büyük veri ve bulut bilişim gibi diğer dijital teknolojilerden ayrılması için çaba gösterilmesi gerektiği belirtilen bildiride, dijital ekonomiyi geliştirmek adına kripto para madenciliğinin reklamının yapılmasının yasaklanması gerektiği vurgulandı. Bildiriye göre, enerji üretim şirketlerinin kripto para madecilerine elektrik sağlamasına izin verilmeyecek ve yeni kripto para madencilik projeleri başlatmaya yönelik her türlü mali veya finansal destek yasaklanacak.

Editör: İRFAN KARSLI