2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

BEİJİNG, 16 Mart (Xinhua) -- Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından Salı günü düzenlenen basın toplantısında, Çin ana karasında Pazartesi günü yerel olarak bulaşan 3.507 Kovid-19 vakasının kayıtlara geçtiği, bunların 3.076'sının Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Jilin eyaletinde olduğu bildirildi. Jilin eyaleti günlük Kovid-19 enfeksiyonlarında dik bir sıçrama kaydetmesinin ardından katı seyahat kısıtlamaları açıkladı. Pazartesi gününden itibaren eyaletler ve şehirler arasında seyahatin geçici olarak askıya alındığı, bunun özellikle de eyaletteki yeni artış döneminde yerel enfeksiyonların çoğunun kaydedildiği Changchun ve Jilin şehirlerinin sakinlerini hedeflediği kaydedildi. Changchun ve Jilin şehirlerinde kapatma yöntemi uygulandı ve bölgede yaşayanlardan gerekmedikçe evden çıkmamaları istendi.

Jilin eyaletinde Salı günü itibarıyla beş faal geçici hastane ve yedi kullanımda olmayan sağlık kurumunda 22.880 yatak uygun durumda bulunuyor. Asemptomatik bir taşıyıcı olan Jilin Tarım Bilimi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencisi Chen Jianlong, 11 Mart'ta Jilin şehrinin Changyi bölgesindeki geçici hastaneye kabul edildi. Chen, "Önce çok korktum, kötüye gitmesinden endişe ettim ve hastanedeki koşullar hakkında endişelerim vardı" dedi. Chen, "Fakat buraya gelmemin ardından rahatlamış hissettim. Hastaların hepsi iyi tedavi ediliyor ve tüm öğünleri sağlanıyor. Bu günlerde sıcaklık nispeten düşük olsa da stadyumdan dönüştürülen hastane hala oldukça sıcak" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI