Dünya

Çin, Kovid-19'un ithal gıdalar yoluyla yayılmasını önlemeye kararlı!

Sun'a göre, bunda soğuk zincir ambalajlarının ve bulundukları ortamların pozitif koronavirus testi vermesi etkili oldu. Sö...

Abone Ol

Sun'a göre, bunda soğuk zincir ambalajlarının ve bulundukları ortamların pozitif koronavirus testi vermesi etkili oldu.

Sözcü, Cuma günü yaptığı basın toplantısında, bakanlığın, karayolu ve su taşımacılığında ithal soğuk zincir gıdalar yoluyla Kovid-19 bulaşmasının önlenmesi, personel eğitimi ve virüsten korumanın yolları, ayrıca araçların dezenfekte edilmesine yönelik bir talimat yayınladığını belirtti.

Enfeksiyon risklerine maruz kalan soğuk zincir lojistiğine katılanların koruyucu giysiler kullanmaları yönünde profesyonel anlamda eğitileceğini belirten Sun, liman işçilerine ise maske takmaları ve virüsün bulaşabileceği donmuş ürünlerle temastan kaçınmaları konusunda talimat verildiğini ifade etti.

Bundan sonra, her soğuk zincir gıda nakliyesinin öncesinde ve sonrasında araçların ve konteynerlerin sterilizasyonu yapılacak, ayrıca direksiyon simidi ve kapı kolları dahil olmak üzere daha yüksek bulaşma riski taşıyan noktalara özel dikkat gösterilecek.

Talimat ayrıca, bulaşma yollarını önlemek için ithal edilen gıda veya ambalajlardaki herhangi bir pozitif test sonucuna hızlı müdahale edilebilmesi çerçevesinde, soğuk zincir lojistiğinde yer alan kişi, kargo ve araçların temas takibini desteklemek için uygun şekilde izlenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kasım ayının ortasından bu yana, Çin'in Shandong, Shanxi ve Shaanxi eyaletlerinde, virüs için yapılan testleri pozitif çıkan ithal gıda ambalaj örneklerine rastlandı.