Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Tsinghua Üniversitesi, Shenzhen Üçüncü Halk Hastanesi ve Brii Biosciences tarafından ortaklaşa gerçekleşen çalışma kapsamında, Kovid-19'a yakalanarak daha sonra iyileşen kişilerden alınmış antikorlarla türetilen BRII-196 ve BRII-198 monoklonal antikorlarından oluşan bir kokteyl tedavisi geliştirildi. Kokteyl tedavisi, Çin'in dışında aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Filipinler'in de bulunduğu yedi ülkede faz III klinik denemelerinden geçiyor. Tsinghua Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Zhang Linqi, "Çin'de BRII-196/BRII-198 ilaçları 700'den fazla hastanın klinik tedavisinde kullanıldı. Yurtiçinde ve yurtdışındaki klinik deneylerden elde edilen veriler, ilaçların şiddetli semptomları ve ölüm oranını yüzde 78 oranında azaltabileceğini gösteriyor" dedi.

Araştırma ekibi, 9 Ekim'de şartlı pazarlama izni için Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi'ne başvurdu. Çin, Kovid-19 ilacının geliştirilmesinde üç teknik yol izledi. Bu amaçla virüsün hücrelere girişini engellemeye, virüs replikasyonunu durdurmaya ve insanların bağışıklık sisteminin düzenlenmesine odaklanıldı. Yeni bir nötralize edici antikor ilacı olan DXP-604, Beijing Ditan Hastanesi'nde erken erişim kapsamında onaylandı. Böylece bu ilaç, hayati tehlikesi olan hastaları, başka hiçbir tedavi mevcut olmadığında klinik deneyler dışında tıbbi ürünlerle tedavi etmek için bir seçenek olarak kullanılacak. İlaç, Peking Üniversitesi'nden Prof. Xie Xiaoliang'ın liderliğindeki, Singlomics Biopharmaceuticals ekibi tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Editör: İRFAN KARSLI