Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Salı günü, Çin'in, Kovid-19 aşılarının gelişmekte olan ülkelerde uygun maliyetle teminine yönelik taahhütlerini yerine getirdiğini söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan sözcü Wang Wenbin bir soruya cevaben, Çinli aşı şirketlerinin aşı araştırma ve geliştirme çalışmalarını ilerletmek için her türlü çabayı gösterdiklerini ve halen Çin'de birden fazla sayıda aşının faz üç klinik denemelerine başlandığını belirtti.

Çin hükümetinin, Çinli şirketlerle diğer ülkeler arasında aşı araştırma ve geliştirme alanında her türlü işbirliğini aktif olarak desteklediğini kaydeden sözcü, Çin'in Dünya Sağlık Örgütü ve Küresel Aşılama ve Bağışıklık İttifakı ile yakın temas içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Wang ayrıca bütün ülkelerin güvenli ve etkili aşıya eşit erişime sahip olabilmesi için Çin hükümetinin uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam edeceğini belirtti. Buna göre Çin, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin aşıya erişimi ve aşının bu ülkelerde uygun bir maliyetle uygulanabilmesi için yardım dahil olmak üzere her desteği verecek.

Sözcü, Kovid-19 aşısına acil kullanım izni verilmesi sürecinin şeffaflığı konusundaki bir soruyu, Çin'in aşı güvenliği ve etkinliğine her zaman büyük önem verdiğini söyleyerek yanıtladı.

"Çinli aşı şirketleri, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini bilimsel kriterlere ve mevzuat şartlarına sıkı bir uyum içinde yürütüyor ve uluslararası standartlar cari hukuk ve yönetmeliklere tam riayet ederek uluslararası işbirliğini sürdürüyor."

Editör: İRFAN KARSLI