NBS verilerine göre, birinci kademe dört şehirde yeni ev fiyatları Ekim ayında Eylül ayına göre değişmedi ve önceki aydaki aylık değişimle aynı kaldı. Dört şehirde ikinci el ev fiyatları da Ekim ayında Eylül ayına göre yüzde 0,4 oranında gerileyerek önceki aydaki aylık değişim oranını tekrarladı. 31 ikinci kademe şehirdeki yeni ev fiyatlarında aylık yüzde 0,2 düşüş yaşanırken, üçüncü kademe 35 şehirdeki yeni ev fiyatlarında ise aylık yüzde 0,3 düşüş görüldü.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Yıllık bazda, birinci kademe dört şehirde yeni ev fiyatları Ekim ayında yüzde 5 artarken, bölgelerde ikinci el ev fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 arttı. En son veriler, ülkenin "konut yaşamak içindir, spekülasyon için değil" ilkesini gözeten katı konut sektörü düzenlemeleri sonucu geldi.

NBS verilerine göre, Çin'in emlak geliştirme yatırımı bu yılın ilk 10 ayında yıllık yüzde 7,2 arttı. Bu dönem boyunca, emlak yatırımı yaklaşık 12,49 trilyon yuan (yaklaşık 1,95 trilyon ABD doları) seviyesinde gerçekleşti. NBS verilerine göre, emlak yatırımları 2019'daki aynı dönemle karşılaştırıldığında yüzde 14 artarak iki yıllık ortalamayı yüzde 6,8'e çıkardı. Konut binalarına yapılan yatırım ise ilk 10 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artarak 9,43 trilyon yuana ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI