Sağlık

Çin, kitlesel Kovid-19 testlerini hızlandırdı

BEİJİNG, 19 Ocak (Xinhua) Devlet Konseyi'nin Kovid-19'la mücadeleye yönelik kurumlararası görev gücünden yapılan açıklamada, 5 ya da 10 sürüntü numunesinin hep birlikte test...

Abone Ol

BEİJİNG, 19 Ocak (Xinhua) Devlet Konseyi'nin Kovid-19'la mücadeleye yönelik kurumlararası görev gücünden yapılan açıklamada, 5 ya da 10 sürüntü numunesinin hep birlikte test edildiği mevcut uygulamayı temel alan güncellenen test tekniklerinin, virüse yönelik testlerin etkinliğini keskin bir şekilde artırmayı amaçladığı kaydedildi. Açıklamada, kaliteli sonuçlar sağlayan testlere yönelik yeni yaklaşımın ülke genelinde yaygınlaştırılacağı da belirtildi.

Görev gücünün güncellenen tekniklere dair yayınladığı yönetmelikte, numunelerin toplanmasına, saklanmasına, laboratuvar sürecine ve test sonrasında numunelerin nasıl imha edileceğine dair gereklilikler belirlendi. Kitlesel test uygulaması, Çin'in yerel Kovid-19 vakalarının yeniden yayılmasını sınırlandırmasında yaygın bir uygulama oldu. Tianjin'deki son koronavirüs dalgasında, bulaşıcılığı çok yüksek olan Omicron varyantını taşıyan vakaların 8 Ocak'ta ilk kez bildirilmesi sebebiyle, Beijing'e komşu 13,9 milyon nüfuslu belediyede bir hafta içerisinde kent genelinde üç kez kitlesel test uygulaması yapıldı. Salı günü 14 yeni yerel kaynaklı vakanın kaydedildiği kentteki vaka sayıları bir süredir düşüş eğilimde.