Dünya

Çin kırsal kalkınma ve tarımsal modernizasyon yolunda ilerliyor

Çin, kırsal canlılığı kapsamlı şekilde artırma ve tarım ve kırsal alanların modernizasyonunu hızlandırma yönündeki çabaları vurguladığı, 2021 yılı için "1 numaralı belgeyi", P...

Abone Ol

Çin, kırsal canlılığı kapsamlı şekilde artırma ve tarım ve kırsal alanların modernizasyonunu hızlandırma yönündeki çabaları vurguladığı, 2021 yılı için "1 numaralı belgeyi", Pazar günü açıkladı.

Çin'in merkezi makamları tarafından her yıl yayınlanan ilk politika beyannamesi olan belge, politika önceliklerinin göstergesi olarak görülüyor. Tarım ve kırsal alanlarla ilgili çalışmalar, 2004 yılından bu yana art arda 18 yıldır gündemde üst sıralarda yer alıyor.

Belgede, Çin Komünist Partisi'nin, 14. Beş Yıllık Kalkınma Planı döneminde (2021-2025), tarım, kırsal alanlar ve çiftçilerle ilgili çalışmaları başlıca önceliği olarak göreceği bildirildi.

Belgeye göre, "Çin, kırsal canlılığın kapsamlı şekilde artırılmasını, Çin ulusunun yenilenmesini önemli bir görev haline getirecek ve bütün parti ve toplumun çabalarıyla tarım ve kırsal kesimin modernizasyonunu hızlandıracak."

Belgede, 2021 yılında tarım ve kırsal alanlara ilişkin hedef ve görevlerin yanı sıra 2025 yılına kadar olan dönem için daha geniş bir vizyon da açık şekilde yer alıyor.

Çin bu yıl, tahıl üretiminin 650 milyar kilogramı aşması ve tarım ürünlerinin kalitesi ile gıda güvenliğinin daha da artırılmasıyla, ekili bölgelerde istikrarı koruyacak, ayrıca çiftçilerin gelirlerindeki artışın kent sakinlerininkini aşmasını sağlayacak.