Yurt

Çin, kirliliğin daha fazla önlenmesi ve kontrolüne yönelik genelge yayınladı

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi ile Devlet Konseyi tarafından ortaklaşa yayınlanan genelge, ana kirleticilerin toplam deşarjının, 2025 yılından 2035 yılına kadar sürekli...

Abone Ol

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi ile Devlet Konseyi tarafından ortaklaşa yayınlanan genelge, ana kirleticilerin toplam deşarjının, 2025 yılından 2035 yılına kadar sürekli olarak düşürülmesiyle, ülkenin ekolojik çevresinin iyileştirilmesine yönelik ana hedefleri açıklıyor.

Genelgeye göre 2025 yılına kadar ülkenin GSYİH'sinin birim başına karbondioksit emisyonları, 2020 düzeyine göre yüzde 18 azaltılacak. Söz konusu dönemde il düzeyi veya üzerindeki kentlerde partikül madde (PM) yoğunluğu yüzde 10 azaltılıp iyi hava kalitesine sahip günlerin oranı yüzde 87,5'e çıkarılırken nispeten iyi kalitede (Sınıf III ya da üzeri) yüzey suyu oranı yüzde 85'in üzerine getirilecek.

Genelgede 2035 yılına kadar yeşil bir yaşam ve üretim tarzının oluşturulacağı, karbon emisyonlarının dengede tutularak tepe noktasına ulaştıktan sonra düşüşe geçeceği ve ülkenin ekolojik çevresinin köklü bir iyileşme yaşayacağı belirtildi.