Genel

Çin Kamu Güvenliği Bakanı Wang, İtalya İçişleri Bakanı ile güvenlik işbirliğini görüştü

Abone Ol

BEİJİNG, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenliği Bakanı Wang Xiaohong, Beijing'de İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ile bir araya geldi. Wang, Çin'in uyuşturucu kontrolü ve sınır aşan organize suçlarla mücadele konusunda İtalya ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

Perşembe günü gerçekleştirilen görüşme sırasında bu yılın Çin-İtalya kapsamlı stratejik ortaklığının kuruluşunun 20. yıldönümü olduğunu hatırlatan Wang, iki ülke liderleri tarafından varılan önemli mutabakatın rehberliğinde İtalya ile geleneksel dostluğu ileriye taşımak, stratejik karşılıklı güveni artırmak, mekanizmalar aracılığıyla etkileşimi sürdürmek ve kolluk güçleri konusundaki işbirliğini zenginleştirmek için İtalya ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade etti.

Wang, birbirlerinin ulusal güvenlik çıkarlarını etkin şekilde korumak ve ikili ilişkileri daha yüksek seviyeye çıkarmak için İtalya ile uyuşturucu kontrolü, telekom dolandırıcılığı ve sınır aşan organize suçlarla mücadele gibi alanlarda tatbiki işbirliğini artırmaya hazır olduklarını kaydetti. Piantedosi ise güvenlik alanındaki sorunları ortaklaşa çözmek üzere Çin ile kolluk kuvvetleri ve güvenlik işbirliğini geliştirmeye istekli olduklarını söyledi.