BEİJİNG, 11 Aralık (Xinhua) -- Çin Kalkınma Bankası bu yıl tarihi ve kültürel şehir, kasaba ve köylerin korunması için yaklaşık 18 milyar yuan (yaklaşık 2,53 milyar ABD doları) kredi tahsis ettiğini açıkladı. Bankanın verdiği bilgiye göre söz konusu krediler, tarihi ve kültürel Suzhou kentinin yüksek kalitede korunması, tanıtılması ve kullanılması projesi ile Yangzhou antik kenti Küçük Qinhuai Nehri koruma ve yenileme projesi gibi bir dizi girişimi destekledi.

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor

Çin Kalkınma Bankası'nın tarihi ve kültürel şehir, kasaba ve köylerin korunmasına tahsis ettiği krediler bu yılın Kasım ayı sonu itibarıyla 65 milyar yuanı aştı. Banka yetkilileri, bankanın eyalet yönetimleri, bankalar ve işletmeler arasındaki iletişim ve işbirliğini derinleştireceğini, ayrıca tarihi ve kültürel koruma ile mirası destekleyen kilit projeler için bir veri tabanı oluşturma olanaklarını araştıracağını bildirdi.

Editör: Şeymanur Erbay