Spor

Çin, kadınlar senkronize 10 metre platform atlamada altıncı Olimpiyat altınını kazandı

Tokyo 2020'deki kadınlar senkronize 10 metre platform atlamada Salı günü büyük bir zafer elde eden Chen Yuxi ve Zhang Jiaqi, Çin'in 2000 Olimpiyatlarından bu yana bu dalda sür...

Abone Ol

Tokyo 2020'deki kadınlar senkronize 10 metre platform atlamada Salı günü büyük bir zafer elde eden Chen Yuxi ve Zhang Jiaqi, Çin'in 2000 Olimpiyatlarından bu yana bu dalda sürdürdüğü mükemmel performansı geliştirdi. 363,78 puan kazanan Çinli ikili, Amerika Birleşik Devletleri sporcuları Jessica Parratto ve Delaney Schnell'in 310,80 puanı ile Meksikalı Gabriela Agundaz Garcia ve Alejandra Orozco Loza'nın 299,70 puanına fark attı.

Chen ve Zhang'in zaferi ile birlikte, Çinli senkronize 10 metre platform atlama sporcularının Sidney 2000'deki Olimpiyatlardan beri bu branştaki tüm Olimpiyat müsabakalarını kazanmış oldu. Chen, "Olimpiyat Oyunları sadece dört yılda bir düzenleniyor ve Tokyo 2020'de yarışmak benim hayalimdi. Bu, diğer müsabakalardan daha farklı hissettiriyor" dedi.

Çinli sporcular Chen Yuxi (sağda) ve Zhang Jiaqi, Tokyo 2020'deki kadınlar senkronize 10 metre platform atlama müsabakasının ödül töreninde kameralara poz veriyor, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Wang Jingqiang/Xinhua)

15 yaşındaki Chen her ne kadar hayalini kurduğu gibi altın madala kürsüsüne çıksa da, son atlamasındaki 5253B, yani geri 2,5 takla ve 1,5 burgu, performansından memnun değil. Chen, partneriyle gerçekleştirdiği 84.48 puanlık atlamaya ilişkin "Bu müsabakadaki performanslar arasında zorluk açısından en zoru olsa da benim için o kadar da zor değildi. Daha iyisini yapabilirdim ama onun yerine hata yaptım" dedi.

17 yaşındaki Zhang ise Çin'in atlama takımında morallerin yüksek olduğunu belirtti ve "Kendine güvenmek şart ve çok sıkı çalışmak zorundayız" diye ekledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin kazandığı gümüş madalya ise ülkenin atlama branşında kazandığı ilk madalya oldu. ABD'li sporcu Parratto, "Bir gümüşle ayrılmak, dürüst olmak gerekirse insanın aklını başından alıyor. Odaklanırsanız ve kendinize güveniyorsanız, her şeyin olabileceğini gösteriyor" dedi.