Bu, Çin'in Olimpiyat tarihinde ilk kez gruptan birinci olarak çıkışı oldu. Çin, 1992 yılında Barselona Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazandığında bile grupta ABD'nin gerisinde kalarak ikinci olmuş ve finalde de yine ABD karşısında kaybetmişti. Çin ayrıca, 12 takım arasında 56 puan farkıyla birinci sırada yer aldı. Çin, 37 puanı olan B Grubu lideri ABD ve 29 puanı olan A Grubu lideri İspanya'nın önünde yer aldı. Pazartesi günkü maç, skorun gösterdiğinden çok daha çekişmeli geçti. Maçın başında oyuna hakim olan Belçika takımı ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Çin zaman zaman öne geçse de farkı açamadı ve ilk yarı 38-37 Çin'in lehine bitti.

Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı
Japonya'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin ve Belçika arasında Saitama Arena'da oynanan kadın basketbol C Grubu ilk karşılaşmasında Çinli Shao Ting (sağda) mücadele ediyor, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Lan Hongguang/Xinhua)

40 dakikalık maç boyunca Çin takımından hiçbir oyuncu 30 dakikadan fazla oynamadı ve takımın en skorer ismi 14 sayı kaydeden pivot Li Yueru oldu. Yoğun pres yapan Çin takımı maçın temposunu giderek artırdı ve üçüncü çeyreği 59-52'lik skorla tamamladı. Takım, son çeyrekte ise puan farkını 12'ye çıkardı. 2019 WNBA Finalleri En Değerli Oyuncu Ödülü alan Emma Meesseman, 24 sayı alarak maçın en skorer ismi oldu. Ancak Meesseman'ın çabaları, Belçika'nın son çeyrekte maçtan kopmasına engel olmak adına yeterli olamadı. Dünya sıralamasında 4. sırada yer alan Belçika'nın üçlük atış isabeti 18'de 2 seviyesinde kalırken, 16 üçlük atışından 7'sini isabet ettiren Çin ise üçlük çizgisinin gerisinden atılan şutlarda yüzde 44'lük isabet oranı yakaladı.

Editör: İRFAN KARSLI