Yurt

Çin, Japon biyolojik savaşının ana arşivlerini yayımladı

Japon İmparatorluk Ordusu'nun 731. Birimi'nin Harbin'de İşlediği Suçlara ilişkin Kanıtlar Sergi Salonu'ndan araştırmacı Yang Yanjun, kötülüğüyle nam salmış 731. Birim ile ona...

Abone Ol

Japon İmparatorluk Ordusu'nun 731. Birimi'nin Harbin'de İşlediği Suçlara ilişkin Kanıtlar Sergi Salonu'ndan araştırmacı Yang Yanjun, kötülüğüyle nam salmış 731. Birim ile ona bağlı 1885. Birim'in kaç personele sahip olduğu, bunların rütbeleri, kimlerden oluştuğu ve diğer ayrıntıların açıklandığını ve "bu şeytani ordunun tam resminin ortaya çıkarıldığını" söyledi.

731. Birim hakkında şimdiye dek yapılmış akademik çalışmalar çoğunlukla bu birimin savaş zamanında işlediği suçlar, savaş sorumluluğu ve savaş sonrası zararları gibi hususlara odaklanıyordu. Ancak Yang bu çalışmaların, birimin kendisi hakkındaki temel tarihi gerçekleri genelde göz ardı ettiğini, bu tarihi gerçeklerin söz konusu hususların tam olarak temel destek noktaları olduğunu belirtti.

Yang, Japonya'nın biyolojik savaşı hakkında çok önemli kanıtlar sunan, 731. Birim'e ilişkin personel bilgilerinin çoğunun ilk kez ortaya çıkarıldığını söyledi. 731. Birim, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin ve Güneydoğu Asya'da yürüttüğü biyolojik savaşın merkezi olarak Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Heilongjiang eyaletinin merkezi Harbin'de kurulan çok gizli bir biyolojik ve kimyasal savaş araştırma üssüydü. 731. Birim en az 3.000 kişiyi insan deneylerinde kullandı ve Japonya'nın biyolojik silahları Çin'de 300.000'in üzerinde kişinin ölümüne yol açtı.