Spor

Çin, ISU Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası'nda iki altını kaptı

LAHEY, Kasım 28 (Xinhua) Cumartesi günü Hollanda'nın Dordrecht kentinde gerçekleşen Uluslararası Buz Pateni Federasyonu (ISU) Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası'nda Wu Daj...

Abone Ol

LAHEY, Kasım 28 (Xinhua) Cumartesi günü Hollanda'nın Dordrecht kentinde gerçekleşen Uluslararası Buz Pateni Federasyonu (ISU) Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası'nda Wu Dajing erkekler 500 metrede, Ren Ziwei erkekler 1500 metrede yarışı birinci bitirerek, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları öncesinde rakiplerine gözdağı verdi. Erkekler 500 metre finalinde Olimpiyat şampiyonu Wu, yarışa birinci sırada başladı ve Beijing 2022'deki şampiyonluk unvanı savunmasından önce, netameli bir yarışa öncülük etti.

Kanadalı patenci Steven Dubois gümüş madalyayı kazanırken, Rus sporcu Konstantin Ivliev bronz madalyayı boynuna astı. Olimpiyatlarda gümüş madalya sahibi olan Ren ise erkekler 1.500 metre finalinde 55 saniyede açık ara farkla öne geçti ve rakiplerine farkı kapatma şansı tanımadı. Zaferle birlikte Ren, Beijing'deki ilk bireysel Olimpiyat madalyasını kazanacak favorilerden biri olarak statüsünü doğruladı.

Kadınlar yarışındaysa Kanadalı sporcu Kim Boutin 500 metrede altını alırken, Dünya Kupası lideri olan Güney Koreli Lee Yubin 1.500 metreyi zaferle bitirdi. Ayrıca Cumartesi günü, An Kai, Li Wenlong, Ren Ziwei ve Sun Long'dan oluşan Çin takımı, ikinci olarak erkekler 5.000 metre bayrak yarışı finalinde yerlerini ayırttı. 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için eleme turnuvası olarak hizmet veren etkinlik, Pazar günü 1.000 metre ve bayrak yarışlarıyla sona eriyor.