Dünya

Çin, istihdamı artırma planını açıkladı

Plan, istihdamın artırılması ve daha kaliteli işler yaratmak ana hedefleriyle, istihdam politikasının uygulanması, mevcut politikanın iyileştirilmesi, eğitim hizmetlerinin güç...

Abone Ol

Plan, istihdamın artırılması ve daha kaliteli işler yaratmak ana hedefleriyle, istihdam politikasının uygulanması, mevcut politikanın iyileştirilmesi, eğitim hizmetlerinin güçlendirilmesi ve herkes için ortak refahın artırılmaası yönünde sağlam adımlar atılması gerektiğini belirtiyor.

Plana göre, 2025 itibarıyla ülkedeki istihdam genel olarak istikrara ulaşacak, istihdam kalitesi istikrarlı biçimde artacak, yapısal problemlere etkili şekilde çözüm bulunacak, girişimlerin desteklenmesiyle iş imkanları yaratılacak ve toplumun refahını desteklemek için sağlam adımlar atılacak.

Plan, istihdam kapasitesinin devamlı şekilde genişletilmesi, insan kaynakları piyasa sisteminin geliştirilmesinin teşviki, kamu istihdam hizmeti sisteminin iyileştirilmesi, vatandaşların gelirlerinin artırılması ile hak ve çıkarlarının daha iyi korunması gibi kilit görevleri ön plana çıkarıyor.