Çin'de 16 kişinin öldüğü maden kazasında 75 kişi ceza aldı Çin'de 16 kişinin öldüğü maden kazasında 75 kişi ceza aldı

Ağustos ayında iki devlet başkanı arasındaki telefon görüşmesinin ikili ilişkilerin yol haritasını çizdiğini kaydeden Wang, Çin'in, İran'la her iki tarafın kendi temel çıkarlarıyla ilgili konularda ve tek taraflı zorbalık eylemlerine karşı çıkmayı ve uluslararası adaleti ve doğruluğu savunmayı içeren asıl büyük endişeleriyle ilgili konularda birbirlerini sıkı bir şekilde desteklemek için İran ile çalışmaya devam etmeye istekli olduklarını söyledi.

Wang, Çin'in İran'ın nükleer meseledeki ulusal çıkarlarını koruma konusundaki meşru konumunu anladığını ve Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nı (JCPOA) canlandırmak için müzakerelerin yeniden başlatılmasını desteklediğini bildirdi.

Abdullahiyan ise yeni İran hükümetinin, iki devlet başkanının vardığı mutabakatı ciddiyetle uygulayacağını ve İran ile Çin arasındaki kapsamlı işbirliği planını sıkı bir şekilde ilerleteceğini beyan etti.

Abdullahiyan, İran'ın, JCPOA müzakerelerinin yeniden başlamasına kararlı olduğunu, ilgili tüm tarafların yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI