BEİJİNG, 13 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İngiltere'nin Hong Kong meselelerine dair sorumsuz yorumlar içeren sözde "altı aylık raporuna" Çin'in her zaman karşı çıktığını söyledi. İngiltere hükümeti, 12 Eylül'de "6 Aylık Hong Kong raporu: Ocak-Haziran 2024" başlıklı sözde bir rapor yayımladı. Mao, Cuma günü düzenlenen basın toplantısında bir soruya yanıt olarak, Hong Kong'un geri dönüşünden bu yana "tek ülke, iki sistem" anlayışının Hong Kong'da başarılı olduğunu ve geniş çapta kabul gördüğünü ifade etti.

Çinli ve yabancı bilim insanları Asya'nın en uzun mağarasında yeni keşif gezisine hazırlanıyor Çinli ve yabancı bilim insanları Asya'nın en uzun mağarasında yeni keşif gezisine hazırlanıyor

Sözcü Mao, Hong Kong'daki ulusal güvenlik yasası, Ulusal Güvenliği Koruma Yönetmeliği ve iyileştirilmiş seçim sisteminin Hong Kong'un düzenini yeniden tesis ederek, Hong Kong'u gelişmeye hazır, güvenliğin, demokrasinin, halkın özgürlük ve haklarının daha iyi korunduğu yeni bir aşamaya taşıdığını ve bu sayede kalkınma için daha umut verici bir döneme girildiğini vurguladı. Mao, "Hong Kong meseleleri tamamen Çin'in içişleridir. Hong Kong'un geri dönüşünün üzerinden 27 yıl geçti ve İngiltere bu gerçeğe saygı göstermeli ve Hong Kong meselelerini hedef göstermeyi bırakmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: rss