Dünya

Çin, imalat yatırımını istikrara kavuşturacak önlemleri hayata geçirecek

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei, yaptığı açıklamada, ülkenin teknolojik yeniliklere yatırımı teşvik edip, karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla gelen...

Abone Ol

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei, yaptığı açıklamada, ülkenin teknolojik yeniliklere yatırımı teşvik edip, karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla geleneksel imalat sektörüne yönelik politika desteğini artırarak yeşil yatırımı artıracağını belirtti.

Meng ayrıca, ülkenin ileri imalat yatırımını destekleyerek, sanayi ve tedarik zincirindeki zayıf halkaları iyileştireceğini vurguladı. Sözcü, emtia fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı hafifletmek ve orta ile alt üretim firmaları için yatırım teşviklerini güçlendirmek adına çeşitli maliyet azaltma politikaları uygulanırken, kapsamlı tedbirler de alınacağını ifade etti.

Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Çin'in sabit varlık yatırımı, bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,3 artarak 30,25 trilyon yuana (yaklaşık 4,67 trilyon ABD doları) ulaştı. Veriler, özellikle imalat yatırımlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 artış yaşandığını gösterdi.